کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

شرط دشوار عربستان برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

رسانه‌های عبری می‌گویند عربستان در ازای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی موانعی ایجاد و شرط کرده است که به برنامه هسته‌ای دست یابد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۱ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 04
کد خبر: ۱۹۷۷۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه صهیونیستی هاآرتص گزارش داده است که سران رژیم صهیونیستی پس از سفر جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا به عربستان منتظر دریافت «اخبار مثبت» در مورد پیشرفت عادی سازی روابط تل‌آویو و ریاض هستند.

با این حال، به نظر می‌رسد عربستان شروط غیرممکنی را برای عادی سازی روابط تعیین کرده و به گفته این رسانه‌ها بهتر است مقامات تل آویو احساس راحتی خیال نکرده و عجله نکنند.

از جمله شروط دشوار ریاض کسب رضایت تل‌آویو برای غنی سازی اورانیوم در عربستان و ساخت رآکتور هسته‌ای در این کشور است. همچنین، ایجاد اتحاد دفاعی بین ریاض و واشنگتن از دیگر شروط مطرح شده از سوی عربستان است.

هاآرتص در انتهای گزارش خود نوشته است کنگره آمریکا به ایجاد اتحاد دفاعی با عربستان چندان مایل نیست، زیرا چنین امری برای آمریکا منفعتی ندارد و ممکن است این کشور را درگیر برخی درگیری‌های منطقه‌ای کند. همچنین به گفته هاآرتص، تل‌آویو هیچ تاثیری روی پروژه هسته‌ای عربستان ندارد.

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز به نقل از یک مقام صهیونیست در این خصوص گفت که رفتار جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در قبال «تل آویو»، عربستان را به این باور رساند که «اسرائیل» حمایت آمریکا را از دست داده است.

فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان در ماه ژوئن در کنفرانس خبری مشترک با همتای آمریکایی خود گفته بود: «ما معتقدیم که عادی‌سازی به نفع منطقه است و منافع قابل توجهی برای همه به همراه خواهد داشت. اما بدون یافتن راهی به سوی صلح برای مردم فلسطین، هر عادی سازی مزایای محدودی خواهد داشت»./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر